Spoločnosť ZKW Lifecycle Management získala ocenenie ICT Austria Jewels

Na slávnostnom podujatí 26. septembra vo Viedni bola koncepcii riadenia životného cyklu spoločnosti ZKW udelená cena ICT Austria Jewels Award. Vďaka udržateľnému konceptu sú koncové zariadenia, ako sú notebooky, počítače, smartfóny a dokovacie stanice, po skončení ich životnosti zbierané partnerskými spoločnosťami a opätovne zaradené do obehového hospodárstva. „Skupina ZKW si stanovila cieľ neustále znižovať svoju ekologickú stopu. Vďaka koncepcii riadenia životného cyklu možno predĺžiť životnosť IT zariadení a podporiť udržateľnú firemnú kultúru,“ hovorí Dr. Wilhelm Steger, generálny riaditeľ skupiny ZKW.

Cieľom obehového hospodárstva je zdieľať, prenajímať, opravovať, recyklovať a opätovne používať existujúce zariadenia a materiály čo najdlhšie. Spoločnosť ZKW spolu s IT spoločnosťou ACP IT Solutions vyvinula a implementovala koncept, ktorý pomáha zabezpečiť ekologické používanie osobných počítačov, notebookov a smartfónov. Vďaka koncepcii riadenia životného cyklu spoločnosti ZKW sú koncové zariadenia po použití vyzbierané spoločnosťou ACP IT Solutions a vrátené do obehového hospodárstva. Týmto spôsobom sa šetria zdroje a zariadenia zostávajú v prevádzke čo najdlhšie.

Udržateľné obehové hospodárstvo
V spoločnosti ZKW sa hardvér zvyčajne prenajíma na niekoľko rokov. Krátko pred vypršaním prenájmu sa začína proces výmeny. Dotknutí zamestnanci sú informovaní, vyhodnotia sa všetky potrebné zmeny modelov a celkové požiadavky na hardvér, staré zariadenia sa vrátia spoločnosti ACP IT Solutions a nahradia sa novými. Staré zariadenia sa obnovia a vrátia na trh v súlade s DSGVO.

O spoločnosti ICT Austria
ICT Austria je skupina popredných digitálnych odborníkov a spoločností v oblasti informačných a komunikačných technológií, ktorá si dala za cieľ dostať rakúsky digitálny priemysel na špičku medzinárodnej ligy.

Laudator Walter Huemer (President of ICT Austria & Managing Director of the Huemer Group) presents the award to Elzana Suljevic (Key Account & Remarketing Manager at ACP Financial Solutions) and Christoph Berger (Group Vice President IT, ZKW Group GmbH).

Stlačte Stiahnuť 2,07 MB